Slot ziet Feyenoord-reserves oefenduel winnen: Sauer de grote uitblinker

Slot ziet Feyenoord-reserves oefenduel winnen: Sauer de grote uitblinker

05-08-2023 16:32
99

De reserves van Feyenoord hebben een dag na de verloren Johan Cruijff Schaal tegen PSV alweer een oefenwedstrijd gespeeld. De ploeg van coach Arne Slot won met 0-2 bij FC Dordrecht, waarmee de Rotterdammers een samenwerkingsverband hebben.

Bij Feyenoord ontbrak de Japanse recordaanwist Ayase Ueda nog in de selectie. Onder meer Quinten Timber, Thomas van den Belt en Javairo Dilrosun verschenen wel aan de aftrap. Het was echter Leo Sauer die de hoofdrol opeiste. De Slowaakse aanvaller (17) opende na twaalf minuten met een harde knal de score, nadat hij de aanval zelf had opgezet.

Quinten Timber was dicht bij de 2-0, maar hij schoot over. Aan de andere kant kwam Dordrecht nog bijna langszij. Timon Wellenreuther treuzelde en liet zich de bal afsnoepen door Jari Schuurman, die de lat raakte. Vlak voor rust sloeg Sauer opnieuw toe. Hij rondde af uit een voorzet van Yankuba Minteh.

In de tweede helft speelde Feyenoord niet zo veel meer klaar. Dordrecht weigerde echter te profiteren van de Rotterdamse slordigheden, waardoor het bij 0-2 bleef.

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Kasanwirjo, Beelen, Hendriks, López (76' Candelaria); Timber (58' Zechiël), Milambo (81' Rais), Van den Belt; Dilrosun (76' Slory), Minteh (58' Groen), Sauer