Zagreb-coach lijkt Feyenoord-transfer te verklappen: 'Zullen hem missen'

Zagreb-coach lijkt Feyenoord-transfer te verklappen: 'Zullen hem missen'

06-08-2023 07:45 Laatste update: 07:50
126

Luka Ivanusec is hard op weg naar Feyenoord. Dat valt op te maken uit de reactie van Dinamo Zagreb-trainer Igor Biscan na het 0-0 gelijkspel in het competitieduel met Gorica.

Net als Ajax-target Josip Sutalo kwam Ivanusec een halfuur voor tijd binnen de lijnen bij Dinamo Zagreb. De Kroatische topclub bereikte eerder deze week overtuigend de derde voorronde van de Champions League, maar zaterdag ging het een stuk moeizamer. Volgens Biscan kan dat niet los worden gezien van de reserverol van Ivanusec, die vermoedelijk rust kreeg.

"Ik ben niet tevreden, we rekenden op een overwinning", zegt de oud-speler van Liverpool tegen Kroatische media, waaronder Jutarnji. "We waren ongevaarlijk en steriel in de eerste helft. In de tweede helft deden deden we er alles aan en waren we beter, maar een doelpunt bleef uit. Veel spelers hadden zware benen na het duel met Astana." 

Biscan erkent dat het vertrek van Ivanusec zijn ploeg met een probleem opzadelt. "We zijn erg afhankelijk van hem. We zullen Luka zeker missen", waarmee hij een transfer min of meer bevestigt. "Veel van ons aanvallende gevaar komt van hem. Hij maakt het voor andere spelers makkelijker."

Dinamo Zagreb wil in het tweeluik met AEK Athene in de derde voorronde van de Champions League nog over de linksbuiten beschikken. Die duels worden gespeeld op 8 en 15 augustus. Daarna lijkt Ivanusec voor acht à tien miljoen euro de overstap naar Feyenoord te maken.