Italiaanse krant: PSV biedt op Schouten, onderhandelingen in volle gang

Italiaanse krant: PSV biedt op Schouten, onderhandelingen in volle gang

07-08-2023 10:27 Laatste update: 10:34
108

Een opvallende claim in Italië: PSV zou serieus in de markt zijn voor Jerdy Schouten. Volgens de lokale krant Il Resto del Carlino legden de Eindhovenaren al een bod van twaalf miljoen euro, plus drie miljoen aan bonussen, neer in Bologna.

De Serie A-club was nog niet overtuigd van dat voorstel, maar beiden clubs zouden de onderhandelingen voortzetten. PSV staat bovendien in nauw contact met de entourage van Schouten. Om af te tasten of de 26-jarige controleur openstaat voor een transfer naar het Philips Stadion, maar ook om een salarisindicatie af te geven. Momenteel verdient hij 800.000 euro netto per jaar, nadat hij vorig jaar zijn contract verlengde tot medio 2026.

Volgens Il Resto del Carlino hanteert Bologna een vraagprijs van twintig miljoen, plus vijf miljoen aan mogelijke bonussen. Wel zijn de Italianen bereid om aan de onderhandelingstafel plaats te nemen. Een verkoop van de eenmalig Oranje-international kan de oorlogskas spekken, zodat de selectie van Thiago Motta op andere posities versterkt kan worden.

Of PSV daadwerkelijk concreet is voor Schouten, is overigens de vraag. Het Eindhovens dagblad meldde eerder wel dat hij in beeld is, maar de Belg Aster Vranckx lijkt prioriteit te genieten in het Philips Stadion.