'Grote zorgen Bayern: Neuer kan niet goed schieten, is voorlopig nog afwezig'

'Grote zorgen Bayern: Neuer kan niet goed schieten, is voorlopig nog afwezig'

08-08-2023 23:12 Laatste update: 23:12
20

Bij Bayern München zijn grote zorgen over Manuel Neuer. Het lukt de ervaren doelman niet meer om de bal goed te trappen na zijn zware blessure, meldt BILD.

Het deed veel stof opwaaien toen bekend werd hoe Neuer zich geblesseerd had, namelijk met een ski-incident. De sluitpost lag er maandenlang uit met een beenbreuk, maar leek op de weg terug. Het herstel gaat echter lang niet zo voorspoedig als gehoopt. BILD meldt dat zelfs optimistische schattingen wijzen op een extra acht tot tien weken herstel van de 117-voudig international.

Het is een domper voor Bayern, dat grote zorgen over zijn doelman heeft. Volgens het Duitse medium heeft Neuer namelijk grote moeite met passen en schieten, nadat tijdens een tweede operatie een metalen plaatje is verwijderd. Daar lag voorheen juist zijn grote kracht, naast zijn reflexen. Het zou een belangrijke kwaliteit wegnemen. Intern zijn er grote twijfels of hij weer de oude wordt. Bij Der Rekordmeister is zijn situatie dan ook onderwerp van gesprek.

Een half jaar geleden haalde Der Rekordmeister Yann Sommer van Borussia Mönchengladbach als tijdelijke oplossing, maar de Zwitser is inmiddels naar Internazionale vertrokken om André Onana op te volgen. Terwijl de Duitsers zoeken naar een vervanger, zal Sven Ulreich tussen de palen staan. In de oefenwedstrijd tegen AS Monaco, die door Bayern met 4-2 gewonnen werd, wist Ulreich zich in positieve zin te onderscheiden. Onder meer Ajax-keeper Gerónimo Rulli wordt genoemd als optie.