'Ajax in strijd verwikkeld om Kudus-opvolger: Reims-bod van 18 miljoen afgeslagen'

'Ajax in strijd verwikkeld om Kudus-opvolger: Reims-bod van 18 miljoen afgeslagen'

09-08-2023 15:50
97

Ajax is in gesprek met FC Nordsjaelland over een transfer van Ernest Nuamah. Dat beweert Foot Mercato. De concurrentie is wel groot. Zo zag Stade Reims al een bod van achttien miljoen euro worden afgewezen op de negentienjarige rechtsbuiten.

Nuamah is al eerder gelinkt aan Ajax. De Ghanese dribbelaar is een sensatie op de Deense velden. In de eerste drie duels van dit seizoen scoorde hij al vier keer en gaf hij één assist. Nuamah speelt sinds januari 2022 voor Norsjaelland, dat hem - net als Mohammed Kudus - ophaalde bij de Right to Dream Academy. 

Wedden

Meer odds

Volgens Foot Mercato is Stade Reims bijzonder geïnteresseerd in de technisch begaafde vleugelflitser. De Ligue 1-club, die ook achter Ajacied Mohamed Daramy aanzit, bracht zelfs een bod uit van achttien miljoen euro. Dat was niet genoeg voor FC Nordsjaelland, dat weet dat ook andere clubs Nuamah op de korrel hebben. Zo zou Ajax serieus in de race zijn, net als een nog onbekende Engelse club.

Ajax moet nog altijd serieus rekening houden met een vertrek van Kudus naar Brighton & Hove Albion, dat zo'n veertig miljoen euro wil betalen. Voorlopig houdt de speler de boot echter zelf af, waardoor de Amsterdammers hem al een ultimatum stelden.