Kökcü maakt indruk op Schmidt bij Benfica: 'Het leek wel een WK-finale'

Kökcü maakt indruk op Schmidt bij Benfica: 'Het leek wel een WK-finale'

10-08-2023 08:02 Laatste update: 09:16
44

Roger Schmidt was erg onder de indruk van zijn Benfica en voornamelijk van Orkun Kökcü. De ploeg uit Lissabon won woensdagavond de Portugese Super Cup ten koste van FC Porto en die prestatie heeft de Duitse trainer veel inzichten gegeven voor komend seizoen.

"Mijn team was klaar om pijn te lijden en ze speelden heel erg goed", vertelt Schmidt over Benfica op zijn persconferentie na het duel. "Het leek soms wel een WK-finale hoe de spelers alles gaven voor de winst. De eerste twintig minuten hadden we het heel moeilijk, maar daarna werden we steeds agressiever. Aan het eind werden we dominanter en uiteindelijk waren wij de verdiende winnaar."

Kökcü viel op met een assist bij de openingstreffer van Ángel Di Maria. Ook bij Schmidt sprong de oud-Feyenoorder in het oog. "Hij was heel erg goed, absoluut. Het is niet makkelijk om een wedstrijd in te komen met zoveel intensiteit. Als je bij Benfica komt voel je altijd die druk en dat is niet altijd even makkelijk. Voor mijn gevoel deed Kökcü het heel erg goed."