'Van Hooijdonk maakt indruk bij Bologna en kan ook nog naar drie topcompetities'

'Van Hooijdonk maakt indruk bij Bologna en kan ook nog naar drie topcompetities'

10-08-2023 14:55
17

Sydney van Hooijdonk heeft Bologna-trainer Thiago Motta toch enigszins weten te overtuigen van zijn kwaliteiten. De in Breda geboren spits mocht na een huurperiode bij Heerenveen eigenlijk direct weg uit Bologna, maar hij knokte zich terug. De concrete interesse in zijn persoon is er echter nog steeds, meldt Voetbal International.

Motta zag eerst niks in een samenwerking met Van Hooijdonk. Zo mocht de spits niet mee op trainingskamp en deed hij ook niet mee tijdens trainingen. Inmiddels mag Van Hooijdonk het toch af en toe laten zien. De mogelijke transfer van Marko Arnautovic naar Internazionale ligt daaraan ten grondslag. Van Hooijdonk speelde in de voorbereiding geen minuut, maar hij zit toch bij de wedstrijdselectie voor de bekerwedstrijd van Bologna tegen Cesena.

Alsnog lijkt de kans nog altijd een stuk groter dat Van Hooijdonk deze zomer nog vertrekt bij Bologna. Vanuit de Bundesliga, Championship en Scottish Premiership is er de nodige interesse in de spits. Vanuit het tweede niveau van Engeland en de Duitse Bundesliga zouden er zelfs meerdere clubs geïnteresseerd zijn. Of er ploegen zijn die daadwerkelijk al een bod hebben gedaan is onbekend.