Slot: 'Nooit vervelend als een speler als hij blijft, maar als mens is het anders'

Slot: 'Nooit vervelend als een speler als hij blijft, maar als mens is het anders'

11-08-2023 15:30
98

Arne Slot rekent zondag tegen Fortuna Sittard op Lutsharel Geertruida. De verdediger zag een transfer naar RB Leipzig afketsen, maar heeft de knop volgens de Feyenoord-trainer snel kunnen omzetten.

Geertruida was voor een recordbedrag op weg naar Leipzig, dat in de afrondende fase de stekker uit de onderhandelingen trok. Slot erkent op het persmoment van vrijdag dat hij ervan uitging dat Geertruida zou vertrekken. "Er ontstond een blessure bij Leipzig, toen zijn zij van gedachten veranderd. Toen bleek dat het niet doorging, heb ik hem gebeld."

"Kan ik op je rekenen?, vroeg ik", vertelt Slot. "Hij heeft op een goede manier gereageerd. Er is geen enkele ontevredenheid zichtbaar op het veld, hij laat er niets van blijken. Hij zegt zelfs dat hij het geweldig vindt om voor Feyenoord te spelen." De oefenmeester wordt gevraagd of hij blij is het met klappen van de deal. "Het is nooit vervelend als een speler als hij blijft, maar als mens is het wat anders. Ik kan me in hem verplaatsen en snap dat er teleurstelling bij komt kijken als zo'n mooie transfer niet doorgaat."

Feyenoord opent zondag het seizoen tegen Fortuna. Mét Geertruida. "Daar kan je wel van uitgaan, ja."