Van Hooijdonk valt van zijn stoel van verbazing: 'Bloed aan hun handen'

Van Hooijdonk valt van zijn stoel van verbazing: 'Bloed aan hun handen'

12-08-2023 12:07
113

Pierre van Hooijdonk heeft uitgehaald naar voormalig NAC Breda-bestuurder Mattijs Manders. Die laatste werd vrijdag aangesteld als algemeen directeur van Troyes, dat onderdeel is van de City Football Group.

Van Hooijdonk spreekt van een beerput. De oud-spits reageert op een post waarin wordt gesteld dat Manders de baan dankt aan zijn tevergeefse pogingen om de City Football Group binnen te halen in Breda. 'Eén van de vele voorbeelden van die beerput, en niet het laatste. Voor mensen van buiten de voetbalwereld: zo verrot is deze wereld', laat hij weten op X, het voormalige Twitter.

Van Hooijdonk gaat nog een stapje verder. 'Bevriende makelaars, trainers, aandeelhouders hebben allemaal bloed aan hun handen. Als je het doorziet ben je een lul en vervelend mannetje', schrijft hij. Manders was tussen 2020 en 2022 werkzaam bij NAC. De Keuken Kampioen Divisie-club leek in handen te vallen van het concern rond Manchester City, maar tot opluchting van de fans ging dat niet door.

Zelf trad Van Hooijdonk eind 2022 toe tot de raad van commissarissen van NAC, kort na het vertrek van Manders. De voormalig international is verantwoordelijk voor de technische zaken.