RKC gaat kopje onder op bezoek bij Heerenveen ondanks sterke tweede helft

12-08-2023 20:40
44

SC Heerenveen heeft zaterdagavond in eigen huis het eerste Eredivisie-duel winnend afgesloten tegen RKC Waalwijk. De thuisploeg kwam snel op een 3-0 voorsprong en kwam ondanks een opleving van de Waalwijkers niet meer in gevaar.

Bij Heerenveen stond onder meer aanwinst Ion Nicolaescu in de basis. Bij RKC begonnen Shawn Adewoye en Jeffrey Bruma op de bank. Heerenveen was in de eerste helft duidelijk de sterkere partij en wist goed met de kansen om te gaan. Uitgerekend Nicolaescu opende na een klein half uur de score en Pawel Bochniewicz tekende enkele minuten later voor de 2-0. RKC kreeg wel kansen, maar wist deze niet te benutten. Vlak voor rust werd het snel 3-0 door Osame Sahraoui.

In de tweede helft kantelde de wedstrijd en dat leverde de bezoekers na een klein uur spelen de eerste goal op. Denilho Cleonise ging zijn tegenstander voorbij en werd in het strafschopgebied gevloerd. Michiel Kramer ging achter de bal staan en faalde niet, waardoor de wedstrijd weer spannend werd. Enkele minuten later lag de 3-2 bijna in het net, maar Andries Noppert redde knap op de inzet van David Min.

De kansen stapelden zich op voor RKC, maar de tweede goal wilde maar niet vallen. Een inzet van Zakaria Bakkali werd van de doellijn gehaald en aan de andere kant moest ook Etienne Vaessen optreden. Min kreeg nog twee grote kansen, maar beide gingen over het doel.

Heerenveen pakt de volle buit in de eerste speelronde en RKC druipt af, ondanks een goede tweede helft. De Friezen staan volgende week zondag tegenover FC Utrecht, terwijl RKC het lastige thuisduel met AZ zal afwerken.