'Done deal: begeerde Caicedo maakt voor Engels recordbedrag overstap naar Chelsea'

'Done deal: begeerde Caicedo maakt voor Engels recordbedrag overstap naar Chelsea'

13-08-2023 23:23 Laatste update: 23:38
67

Fabrizio Romano weet het zeker: Moises Caicedo vertrekt naar Chelsea. De middenvelder, die ook interesse van Liverpool genoot, komt over van Brighton voor een Engels transferrecord. 

Volgens Romano is er met de transfer van Caicedo naar Chelsea maar liefst 115 miljoen pond gemoeid. Dat is omgerekend ruim 133 miljoen euro, een bedrag dat tot op heden nog nooit door een Engelse club op tafel werd gelegd voor een speler. 

Niks staat een overstap nog in de weg, zo lijkt het. Caicedo gaat bij The Blues, die zondag in een enerverend voetbalgevecht met Liverpool gelijkspeelde (1-1), zijn handtekening zetten onder een verbintenis tot medio 2031, met een optie tot nog een jaar. De medische keuring staat al gepland. Het is dus een kwestie van tijd voordat zijn komst wereldkundig wordt gemaakt. 

Zodoende komt er een einde aan de transfersoap die al wekenlang het nieuws domineert, vooral in Engeland. Het 21-jarige talent uit Ecuador leek lange tijd zonder problemen te worden ingelijfd door Chelsea, totdat Liverpool zich op het laatste moment ook nog meldde in de strijd. Ondanks een gigantisch bod besloot hij toch zijn jawoord te geven aan de ploeg van trainer Mauricio Pochettino, die nu met Enzo Fernández en Caicedo beschikt over een tweetal middenvelders voor wie gezamenlijk 254 miljoen euro werd betaald.