AD: Amrabat maakt droomtransfer naar Premier League, maar komt niet naar United

AD: Amrabat maakt droomtransfer naar Premier League, maar komt niet naar United

16-08-2023 20:13
121

Sofyan Amrabat heeft zijn gewenste droomtransfer eindelijk bijna te pakken. Manchester United en Atlético Madrid toonden eerder interesse in de oud-speler van Feyenoord, maar hij is nu hard op weg naar Liverpool. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Sinds hij schitterde op het WK in Qatar hoopt Amrabat, nu speler van Fiorentina, op een fraaie overstap. Liverpool is op zijn beurt hard op zoek naar middenvelders, nadat het bot ving bij Moises Caicedo en Romeo Lavia, die allebei naar Chelsea gingen. Daardoor lijkt Amrabat op korte termijn de overstap naar Anfield te maken.

Aanvankelijk behoorde Liverpool niet tot de partijen die in de markt waren voor Amrabat, in tegenstelling tot het Manchester United van Erik ten Hag. The Red Devils moesten eerst echter spelers verkopen, waardoor de ploeg van Jürgen Klopp nu toe kan slaan.

Het is niet duidelijk hoe hoog de transfersom is die Liverpool betaalt. Eerder bereikte West Ham United een akkoord met Fiorentina over een bedrag van 35 miljoen euro voor Amrabat, maar de Marokkaans international bedankte voor een overstap naar Londen.

De 26-jarige Amrabat is geboren in Huizen en is afkomstig uit de jeugd van FC Utrecht. Daar verdiende hij een transfer naar Feyenoord, maar in De Kuip werd de sterke middenvelder geen vaste waarde. Via Club Brugge en Hellas Verona kwam Amrabat bij Fiorentina terecht. Daar wist hij uit te groeien tot een grote meneer, terwijl hij zijn kwaliteiten op het WK aan de hele wereld liet zien.