'Ajax heeft zevende zomeraanwinst binnen: Mislintat betaalt ruim vier miljoen'

'Ajax heeft zevende zomeraanwinst binnen: Mislintat betaalt ruim vier miljoen'

16-08-2023 23:35 Laatste update: 17-08-2023 13:04
186

Anton Gaaei wordt de zevende zomeraanwinst van Ajax, zo verzekert Fabrizio Romano. De Deense rechtsback komt over voor een transfersom van 4,5 miljoen euro, plus één miljoen aan bonussen. Gaaei zal donderdag medisch gekeurd worden in Amsterdam.

Gaaei staat al een tijdje op de verlanglijst van Ajax-directeur Sven Mislintat. Doordat Jorge Sánchez op het punt staat om te vertrekken uit Amsterdam, kan Ajax nu doorpakken. Woensdag kwamen er wel veel wisselende berichten naar buiten over een Ajax-move van Gaaei. Romano weet het echter zeker: Ajax gaat ruim vier miljoen euro betalen voor de verdediger, die meerdere clubs heeft afgewezen om naar de Johan Cruijff Arena te kunnen komen.

De Telegraaf meldde aanvankelijk nog dat Ajax zo'n twee miljoen euro zou betalen voor Gaaei, maar Romano spreekt dat dus tegen. De jeugdinternational wordt de duurste uitgaande transfer van Viborg FF, zijn huidige club. In Amsterdam moet Gaaei de concurrentiestrijd aangaan met Devyne Rensch, die nu zeker is van zijn plek als rechtsback.

Na Branco van den Boomen, Benjamin Tahirović, Diant Ramaj, Carlos Forbs, Jakov Medic en Chuba Akpom is Gaaei de zevende speler die Ajax aantrekt deze zomer. Mislintat hoopt nu nog Josip Sutalo en een linksbenige verdediger naar Amsterdam te halen.