Romano komt met opvallend nieuws: 'Spertsyan is nog steeds toptarget voor Ajax'

Romano komt met opvallend nieuws: 'Spertsyan is nog steeds toptarget voor Ajax'

18-08-2023 12:21 Laatste update: 12:32
353

Een transfer van Eduard Spertsyan naar Ajax leek van de baan, maar Fabrizio Romano claimt dat de Armeen nog altijd een toptarget is van de Amsterdammers. Er zouden ook veel andere clubs interesse hebben, maar Spertsyan wil zelf alleen naar Ajax.

Het verhaal rond Spertsyan is bekend: Ajax heeft al langer een oogje op de creatieve middenvelder, maar enkele weken geleden barstte er een discussie los over het feit dat Ajax zaken zou moeten doen met het Russische FK Krasnodar om Spertsyan in te lijven. Daardoor leek de interesse van directeur Sven Mislintat bekoeld, maar volgens Romano is niets minder waar.

Ajax is echter niet de enige club die een oogje heeft op de spelmaker, die zijn zinnen heeft gezet op een transfer naar de nummer drie van het vorige Eredivisie-seizoen. Het is niet duidelijk of de transfer van Spertsyan samenhangt met een mogelijk vertrek van Mohammed Kudus. De Ghanees is op weg naar West Ham United en als dat rondkomt, wil Mislintat koste wat het kost een vervanger aantrekken. Recent werd Manchester City-talent James McAtee daardoor genoemd in Amsterdam.

Bij Krasnodar is Spertsyan sterk aan het seizoen begonnen. In de eerste vier competitiewedstrijden was hij al goed voor drie goals en twee assists. Een maand geleden zou Ajax al een keer 8,5 miljoen euro hebben geboden op Spertsyan.