'PSV-transfer zeker nog geen uitgemaakte zaak: kans 'fifty-fifty' voor Dest'

'PSV-transfer zeker nog geen uitgemaakte zaak: kans 'fifty-fifty' voor Dest'

18-08-2023 13:16 Laatste update: 13:16
105

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat Sergiño Dest naar PSV komt, meldt Voetbal International. Volgens het weekblad is de kans van slagen fifty-fifty voor de Eindhovenaren, terwijl de partijen meer tijd nodighebben.

Donderdag werd duidelijk dat PSV inzet op de komst van Dest. De Eindhovenaren hopen een huurdeal met optie tot koop te sluiten met FC Barcelona. Nu wordt echter duidelijk dat een PSV-move van Dest nog geen vanzelfsprekendheid is. De kans van slagen is namelijk even groot als de kans dat de rechtsback niet naar PSV komt. Ook hebben beide partijen nog wat meer tijd nodig voor de eventuele transfer. Waarom is niet duidelijk. 

Het is bekend dat PSV zoekt naar een nieuwe back. Directeur Earnest Stewart had vermoedelijk ook interesse in Ajax-aanwinst Anton Gaaei, terwijl Phillipp Mwene nu nog niet mag vertrekken uit het Philips Stadion.

Als Dest naar Eindhoven gaat, kan hij samen gaan spelen met landgenoten Ricardo Pepi en Malik Tillman. Bij FC Barcelona is de rol van de oud-Ajacied in ieder geval uitgespeeld. Trainer Xavi is Dest liever kwijt dan rijk.