'PSV zoekt naar defensieve versterking en komt uit bij ex-huurling Branthwaite'

'PSV zoekt naar defensieve versterking en komt uit bij ex-huurling Branthwaite'

23-08-2023 14:04 Laatste update: 14:14
267

PSV hoopt dit seizoen toch te beschikken over Everton-verdediger Jarrad Branthwaite, melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De 21-jarige Engelsman, die vorig seizoen op huurbasis in Eindhoven speelde, is een van de kandidaten om de defensie te versterken.

Branthwaite keerde na vorig seizoen terug bij Everton, waar hij op de bank zit. PSV hoopt de centrumverdediger nu definitief over te nemen van The Toffees, maar daar heeft de club op het moment nog niet de financiële middelen voor. Als Ibrahim Sangaré vertrekt, wil PSV in actie komen om Branthwaite in te lijven. Sangaré heeft een afkoopclausule van 37,5 miljoen euro in zijn contract.

PSV heeft recent voor het eerst weer contact gezocht met de entourage van Branthwaite. 'Er is nog altijd behoorlijke twijfel of PSV hem wel kan of wil betalen, maar Branthwaite zelf staat absoluut open voor een terugkeer', klinkt het. De Engelsman was dinsdagavond aanwezig op Ibrox, waar PSV het opnam tegen Rangers FC (2-2).

Met André Ramalho, Olivier Boscagli en Jordan Teze beschikt PSV momenteel over drie centrumverdedigers. Armando Obispo is voorlopig nog uit de roulatie. Branthwaite speelde het afgelopen seizoen 36 officiële wedstrijden voor PSV. Daarin scoorde hij vier keer.