'Onzekere' Ramalho onderwerp van gesprek: 'Hij zit er gewoon niet goed in'

'Onzekere' Ramalho onderwerp van gesprek: 'Hij zit er gewoon niet goed in'

23-08-2023 20:40 Laatste update: 20:43
71

André Ramalho maakt de afgelopen weken een uiterst onzekere indruk op Kees Luijckx en Anco Jansen. De centrale verdediger van PSV is onderwerp van gesprek bij het ESPN-programma Voetbalpraat, waar met verbazing wordt gesproken over zijn recente optredens.

"Met Ramalho houden we toch wel constant ons hart vast", begint Jansen, oud-speler van onder meer NAC Breda en FC Emmen. "Het is een beetje een ongeleid projectiel", vult presentator Jan Joost van Gangelen aan. 

Ramalho, dinsdagavond ook basisspeler voor PSV tijdens het duel in Schotland tegen Rangers FC (2-2), maakte in 2021 de overstap naar PSV. "Hij begon echt wel goed onder onze Duitse vriend (Roger Schmidt, ex-trainer PSV, red.), maar nu zie ik echt een centrale verdediger die onzeker is, die niet lekker in z'n vel zit", aldus Luijckx. "Dat kan je wel punten kosten, of dat je niet doorgaat naar de groepsfase van de Champions League. Hij en Boscagli (Olivier, red.) hebben wel veel samengespeeld. Tot voorheen was het een prima betrouwbaar centraal duo. Maar de laatste maanden zit Ramalho er gewoon niet goed in."

Of de 31-jarige Braziliaanse stopper ook na 31 augustus nog basisspeler is in Eindhoven, zal nog moeten blijken. PSV is namelijk naarstig op zoek naar een nieuwe centrale verdediger. Eerder op woensdag werd bekend dat de ploeg van trainer Peter Bosz hoopt Jarrad Branthwaite definitief aan te trekken. De Engelsman speelde afgelopen jaar ook al op huurbasis bij PSV.