'Benzema klaar met Saudi-Arabië: spits voelt zich onprofessioneel behandeld'

'Benzema klaar met Saudi-Arabië: spits voelt zich onprofessioneel behandeld'

24-08-2023 07:05 Laatste update: 17:26
67

Karim Benzema en Al Ittihad leven een maand na zijn komst al op gespannen voet met elkaar. De trainer Nuno Espirito Santo zou de Fransman eerder kwijt dan rijk zijn, omdat hij niet goed in de speelstijl past. Benzema is van mening dat hij een onprofessionele behandeling krijgt.

Volgens het Saoedische Asharq Al-Awsat heeft Santo al in een vroeg stadium aangegeven dat hij niet op Benzema zit te wachten. De Portugees wil op een andere manier spelen, waardoor de Franse spits meer een last dan een versterking zou zijn. Benzema zou ook gelijk de aanvoerdersband hebben opgeëist, maar die gaf Santo gewoon weer aan de Braziliaan Romarinho.

Daar was Benzema dan weer niet van gediend. De laatste winnaar van de Ballon d'Or vindt dat hij onprofessioneel wordt behandeld. Door het meningsverschil tussen trainer en sterspeler zou er een ongemakkelijke situatie zijn ontstaan in de kleedkamer. Naast Benzema spelen ook N’Golo Kanté, Fabinho en Jota bij Al Ittihad. De club gaat wel nog steeds aan de leiding in de Saudi Pro League.