'Interesse in Van Hooijdonk neemt concrete vormen aan: Bologna voert gesprekken'

'Interesse in Van Hooijdonk neemt concrete vormen aan: Bologna voert gesprekken'

24-08-2023 22:59
15

De interesse van VfL Wolfsburg in Sydney van Hooijdonk neemt steeds concretere vormen aan. Dat meldt Florian Plettenberg, journalist van de Duitse tak van Sky Sports. De Bundesliga-club hoopt zich op korte termijn te kunnen versterken met de Nederlandse spits. 

Voetbal International maakte eerder deze week al melding van de interesse van Wolfsburg in Van Hooijdonk. Die Wölfe meldden zich al bij Bologna, vooralsnog de werkgever van Van Hooijdonk. Plettenberg heeft inmiddels nieuwe informatie. 

Volgens de journalist krijgt de interesse steeds meer gestalte. Wolfsburg en Bologna voeren momenteel onderhandelingen met elkaar over een mogelijke transfer. Of het over een huurdeal of een definitieve overname gaat, is vooralsnog niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat Van Hooijdonk zelf welwillend staat tegenover een stap naar de Duitse club. 

Er is tot op heden nog geen akkoord tussen Bologna en Wolfsburg. De komende dagen zal blijken of die er zal komen. De 23-jarige zoon van Pierre van Hooijdonk kan terugblikken op een uitstekend seizoen bij sc Heerenveen. Tijdens zijn huurperiode maakte hij zestien competitiegoals. Bij de seizoensouverture van Bologna tegen AC Milan (0-2 nederlaag) moest hij het doen met een invalbeurt.