'Ajax zet in op stunt en meldt zich bij Atlanta United voor Kudus-opvolger'

'Ajax zet in op stunt en meldt zich bij Atlanta United voor Kudus-opvolger'

25-08-2023 12:21 Laatste update: 12:29
289

Ajax zet zijn zinnen op de komst van Atlanta United-speler Thiago Almada, meldt De Telegraaf. De 22-jarige Argentijn kan als aanvallende middenvelder en buitenspeler uit de voeten. 

Als de Amsterdammers erin slagen Almada vast te leggen, is dat een absolute stunt. De spelmaker staat in de belangstelling van veel Europese topclubs. Naar verluidt heeft Almada oren om naar Ajax te verkassen. De marktwaarde van de viervoudig international van Argentinië wordt getaxeerd op 27 miljoen euro, maar Sven Mislintat, technisch directeur bij Ajax, denkt hem goedkoper op te halen in Amerika.

'De Duitse directeur voetbalzaken, die louter positieve rapporten van de scouting en staf over Almada heeft, zou zwart op wit hebben dat de aanvallende middenvelder iets meer dan 15 miljoen euro, exclusief bonussen, moet kosten', klinkt het. Binnen Ajax zou er veel draagvlak zijn voor de komst van Almada. Toch is een transfer nog allesbehalve zeker.

Diverse topclubs zitten achter Almada aan, terwijl ook de raad van commissarissen bij Ajax een stokje voor de komst van de Argentijn kan steken. Eerder deze zomer gebeurde dat al rondom FK Krasnodar-middenvelder Eduard Spertsyan. Naar verluidt hebben Mislintat en trainer Maurice Steijn goede hoop dat financieel directeur Susan Lenderink instemt met de komst van Almada, als Mohammed Kudus is verkocht.

Almada speelt sinds februari 2022 bij Atlanta United. Hij kwam destijds over van Vélez Sarsfield. Hoewel hij toen al de mogelijkheid had om in Europa aan de slag te gaan, koos hij om persoonlijke redenen voor de Verenigde Staten. In het huidige MLS-seizoen scoorde Almada acht keer en gaf hij tien assists in 22 optredens. Op het WK in Qatar speelde Almada zes minuten mee.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: