Feyenoord-spits Gimenez maakt indruk: 'Achter elke loopactie zat een idee'

Feyenoord-spits Gimenez maakt indruk: 'Achter elke loopactie zat een idee'

25-08-2023 14:57 Laatste update: 15:20
30

Joost van Aken is onder de indruk van Santiago Giménez, zo laat hij weten in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur. De verdediger, die momenteel herstellende is van een blessure, stond in zijn tijd bij sc Heerenveen meerdere keren tegenover de spits van Feyenoord.

"Ik vind Giménez echt de beste speler waar ik tegen heb gespeeld", begon Van Aken, die sinds deze zomer transfervrij is. "Toen speelde hij net bij Feyenoord. Je zag aan zijn loopacties dat hij anders was dan vele andere spitsen. Hij had echt een heel goed gevoel voor timing. Achter elke loopactie zat een idee. Ik vond hem de moeilijkste tegenstander om tegen te spelen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast met Joost van Aken

Volgens Van Aken zien verdedigers vaak de spits van de tegenstander in hun gezichtsveld, alleen was Giménez juist onvoorspelbaar. "De meeste spitsen zijn redelijk voorspelbaar", zei hij. "De meeste spitsen gaan naar de eerste of tweede paal. Giménez past zich echter altijd aan aan de positie van de verdediger. Hij maakt het je nooit makkelijk."

Giménez staat sinds de zomer van 2022 onder contract bij Feyenoord. De Rotterdammers namen de Mexicaanse aanvaller voor zes miljoen euro over van CD Cruz Azul.