Jans belt 'waanzinnige' Zerrouki: 'Vijfde wiel aan de wagen bij Feyenoord'

Jans belt 'waanzinnige' Zerrouki: 'Vijfde wiel aan de wagen bij Feyenoord'

27-08-2023 23:02
63

Ramiz Zerrouki heeft een belletje gehad van zijn oude trainer Ron Jans, nu hij na twee wedstrijden is geslachtofferd door Arne Slot. Dat vertelt Jans bij Studio Voetbal. Rafael van der Vaart en Ibrahim Afellay denken dat het wel goedkomt met de Feyenoord-aankoop.

Feyenoord zat ruim een jaar achter Zerrouki aan en wist hem deze zomer uiteindelijk los te weken bij FC Twente. "Ze hebben veel moeite gedaan", lacht Jans. Dan serieuzer: "Op dit moment is hij helaas een beetje het vijfde wiel aan de wagen."

Wedden

Meer odds

Jans besloot daarom een belletje te doen. "Als mensen iets speciaals doen of eventjes iets minder goed zitten, vind ik het altijd leuk om contact op te nemen. We hebben dus even met elkaar gesproken. Ik ben ervan overtuigd dat hij nog een heel belangrijke rol gaat spelen bij Feyenoord, maar nu heeft hij te maken met de wetten van een Nederlandse topclub."

Zerrouki heeft 'misschien gewoon wat meer aanpassingstijd nodig', denkt Afellay. "Dat kan toch?" Van der Vaart ziet dat ook zo. "Hij is met hoge verwachtingen naar Feyenoord gekomen, ook omdat hij echt heel goed is. Ik vind hem echt een waanzinnige speler. Maar nu gaat het even minder."

Jans benadrukt dat het seizoen nog lang is. "Maar ik ben óók benieuwd of Zerrouki kan samenspelen met Mats Wieffer en Quinten Timber. Nu lijkt het erop dat Slot kiest voor de jongens waarmee hij al een jaar heeft gewerkt en denkt: jij bent nieuw, laat het maar zien."