'Bayern bereid Gravenberch te verkopen, Ajax pikt mogelijk graantje mee'

'Bayern bereid Gravenberch te verkopen, Ajax pikt mogelijk graantje mee'

30-08-2023 20:44 Laatste update: 20:47
33

Bayern München is bereid om mee te werken aan een vertrek van Ryan Gravenberch, die verregaande interesse van Liverpool geniet. Dat meldt Sky Sports. Der Rekordmeister verlangt een kleine 40 miljoen euro voor de Nederlander. Mocht de transfer doorgang vinden, dan pikt ook Ajax nog een graantje mee. 

The Athletic maakte eerder op woensdag al bekend dat Liverpool concrete interesse heeft in Gravenberch. De Engelse grootmacht hoopt te profiteren van de situatie van de Oranje-international, die vanwege zijn weinige perspectief op speeltijd wil vertrekken uit Zuid-Duitsland. Beide clubs zijn momenteel in gesprek, waarna Liverpool naar alle verwachting snel een eerste bod uit zal brengen. 

Wedden

Meer odds

Bayern verlangt volgens Sky Sports een bedrag van tussen de 35 en 40 miljoen euro. Het Engelse medium weet dat de Duitsers wel eerst nog een vervanger willen halen. Fulham-speler Joao Palhinha zou hoog op de verlanglijst staan. Net als Tottenham Hotspur-controleur Eric Dier. 

Mocht Gravenberch nog voor het sluiten van de markt naar Liverpool verkassen, dan zal de kassa rinkelen in Amsterdam. Ajax heeft toen het Gravenberch aan Bayern verkocht een doorverkoopclausule van 7.5% bedongen. Als Liverpool nu 40 miljoen euro betaalt, dan zou dat neerkomen op een bedrag van 3 miljoen euro.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast. Vrijdag, op Deadline Day, zijn we twee keer live, om 10.00 uur en 16.00 uur!