Update: FC Groningen neemt afscheid van enfant terrible en doet zaken met Hellas

Update: FC Groningen neemt afscheid van enfant terrible en doet zaken met Hellas

02-09-2023 06:50 Laatste update: 31-08-2023 20:37
77

Tomas Suslov vertrekt bij FC GroningenDe Trots van het Noorden staat op het punt om de 21-jarige Slowaak te verkopen aan Hellas Verona, melden Voetbal International en RTV Noord.

Groningen ontvangt anderhalf miljoen euro en krijgt voor elke tien wedstrijden die Suslov speelt in Italië, nog eens een ton overgemaakt, met een maximum van zes ton. De maximale transfersom bedraagt daardoor 2,1 miljoen euro. Verder heeft Groningen een doorverkoop van 12,5 procent bedongen.

Vorig jaar deed Groningen ook al zaken met Hellas, toen Cyril Ngonge naar Verona vertrok. Nu gaat Suslov dezelfde weg bewandelen. Hij speelt sinds 2018 voor Groningen, in dat jaar nam de club hem over van Tatran Presov uit Slowakije.

Suslov kwam meerdere malen om negatieve redenen in het nieuws. Diverse Groningen-trainers zetten hem voor een periode uit de selectie. Afgelopen dinsdag deed Dick Lukkien dat ook. Wegens 'ongehoorzaamheid' werden Suslov en Liam van Gelderen uit de selectie gezet. Suslov verklaarde later zelf dat hij weigerde verplichte loopjes te doen.

In totaal kwam Suslov 96 keer uit voor de hoofdmacht van Groningen. Daarin scoorde hij vijf keer en gaf hij twaalf assists.

Update: Op Deadline Day heeft Groningen het vertrek van Tomas Suslov bevestigd. De 21-jarige Slowaak wordt voor één seizoen verhuurd aan Hellas Verona, dat een verplichte optie tot koop bedingt. Groningen maakt geen melding van de hoogte van de transfersom.