'Wijnaldum trekt definitief naar Saudi-Arabië, PSG incasseert nog miljoenen'

'Wijnaldum trekt definitief naar Saudi-Arabië, PSG incasseert nog miljoenen'

01-09-2023 10:22 Laatste update: 10:37
157

Georginio Wijnaldum gaat definitief de overstap maken maar Saudi-Arabië. Het Al Ettifaq van Steven Gerrard betaalt in totaal negen miljoen euro voor de Nederlander, die voor drie jaar zal tekenen.

Dat meldt Fabrizio Romano. De transfer van Wijnaldum naar het Midden-Oosten zat er al aan te komen en gaat nu dus ook plaatsvinden. Bij PSG is hij namelijk op een compleet zijspoor beland. De Parijzenaren wilden hem echter niet gratis laten gaan en krijgen nu dus hun zin: Al Ettifaq betaalt maximaal negen miljoen euro.

In Saudi-Arabië tekent de 32-jarige Wijnaldum voor drie jaar. Het is niet duidelijk wat de Nederlander daar gaat verdienen, maar het zal hem financieel in ieder geval geen windeieren leggen. Bij Al Ettifaq wordt Wijnaldum herenigd met Jordan Henderson en gaat hij werken onder trainer Gerrard. Na vier wedstrijden staat de club op de vijfde plek in de Saudische competitie.

Voor Al Ettifaq wordt het aantrekken van Wijnaldum echter geen race tegen de klok. Waar het in de meeste landen op vrijdag Deadline Day is, geldt dat niet voor Saudi-Arabië. Daar sluit de transfermarkt pas op 20 september.