'XXL-verrassing uit Amsterdam: Ajax gaat zich versterken met Sosa'

'XXL-verrassing uit Amsterdam: Ajax gaat zich versterken met Sosa'

01-09-2023 14:06 Laatste update: 15:46
420

Grote verrassing: Ajax gaat zich versterken met Borna Sosa. Dat meldt Fabrizio Romano, inclusief 'here we go'. De linksback van VfB Stuttgart is al onderweg naar Amsterdam.

Ajax en Stuttgart hebben een mondeling akkoord bereikt over de transfer van Sosa, die vrijdagmiddag of -avond zijn medische keuring ondergaat en aansluitend zijn handtekening zet onder een meerjarig contract. Hoeveel de Amsterdammers betalen voor de Kroaat, is nog niet bekend.

Sosa komt - wederom - uit het netwerk van technisch directeur Sven Mislintat, die voorheen bij Stuttgart werkte. De international van Kroatië komt in Amsterdam twee landgenoten tegen: Josip Sutalo en Jakov Medic. Met Gaston Avila betaalde Ajax deze zomer al 12,5 miljoen euro voor een nieuwe linksback.

Sosa is een 25-jarige linksback, die sinds 2018 door Stuttgart werd weggeplukt bij Dinamo Zagreb. Zijn contract in Duitsland liep nog twee jaar door. Eerder deze zomer leek hij nog op weg naar Sevilla, maar die transfer ketste af. Ook Nottingham Forest was in de markt.

Na Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic, Diant Ramaj, Carlos Forbs, Jakov Medic, Anton Gaaei, Chuba Akpom, Josip Sutalo, Gaston Avila, Georges Mikautadze en Sivert Mannsverk wordt Sosa de twaalfde speler die Mislintat deze zomer naar Ajax haalt.

Het is onbekend wat er nu gaat gebeuren met Owen Wijndal en Anass Salah-Eddine. De twee linksbacks kregen in de eerste weken van het seizoen de kans van Maurice Steijn, maar konden geen moment overtuigen. Vóór de komst van Sosa stonden ze al op de nominatie voor een vertrek.