Steijn bevestigt groot Ajax-nieuws: 'Ben niet helemaal tevreden over die positie'

Steijn bevestigt groot Ajax-nieuws: 'Ben niet helemaal tevreden over die positie'

01-09-2023 14:25
83

Maurice Steijn heeft bevestigd dat Ajax wil verrassen met Borna Sosa. De komst van de VfB Stuttgart-verdediger heeft alles te maken met de onvrede van Steijn over Owen Wijndal en Anass Salah-Eddine.

Ajax leek met Sivert Mannsverk zijn laatste zomeraanwinst binnen te hebben, maar niets is minder waar: op Deadline Day is linksback Sosa nog hard op weg naar Amsterdam. "Dat heeft er wel mee te maken dat ik op die positie niet helemaal tevreden ben, dat heb ik in een eerder stadium gezegd", legt Steijn uit op zijn persconferentie.

"Hato en Avila zijn twee spelers die van nature meer centraal spelen. Deze mogelijkheid deed zich voor en we hopen dat we dat rond kunnen maken", vervolgt Steijn, die de vraag krijgt of Ajax Owen Wijndal nog kan gaan slijten. "Dat weet ik niet. Het feit dat we deze speler erbij proberen te halen, geeft aan dat er ruimte is voor die spelers (ook Salah-Eddine mag vertrekken, red.) om te kijken of ze ergens anders wellicht meer minuten kunnen maken. Maar dat zal kort dag worden."

Een echte rechtsbuiten was na het vertrek van Mohammed Kudus niet meer haalbaar voopr Ajax, zo vertelt Steijn. "We hebben ook gekeken naar rechtsbuitens en erover gesproken, maar het is gewoon lastig om er eentje binnen te halen van wie wij denken dat hij het verschil kan maken."

DEADLINE DAY: Kijk nu de #DoneDeal-liveshow van vanochtend terug: