Volendam strikt jongere broertje van Utrecht-smaakmaker als opvolger van Eiting

Volendam strikt jongere broertje van Utrecht-smaakmaker als opvolger van Eiting

1 september - 17:54
6

FC Volendam heeft Zach Booth gepresenteerd als de vervanger van Carel Eiting. De Amerikaanse middenvelder komt voor één seizoen op huurbasis over van Leicester City. Zach is het jongere broertje van FC Utrecht-middenvelder Taylor Booth.

Na het verlies van Eiting moest er in Volendam nog wat bij en de negentienjarige Booth bood uitkomst. De Amerikaan is zelf erg blij dat hij voor de club uit het Vissersdorp mag spelen. "Ik ben heel dankbaar voor de kans om voor Volendam te komen spelen. Ik kijk er naar uit om het team te helpen waar ik kan en samen een succesvol seizoen te beleven. Ik kan niet wachten om te beginnen, zeker bij de eerste thuiswedstrijd." Op 6 oktober neemt Zach Booth het in eigen huis op tegen het FC Utrecht van zijn broer Taylor.

Ook technisch directeur Jasper van Leeuwen is in zijn nopjes. "Zach is een interessante speler met veel potentie. Hij is multifunctioneel inzetbaar: naast aanvallende middenvelder kan hij ook goed uit de voeten op de vleugels, en zelfs als valse spits. Zach is technisch vaardig, slim, behoorlijk explosief en heeft een goed gevoel voor de ruimtes. Hij is nu toe aan een volgende stap en dat plaatje past hier goed."