FC Utrecht doet zaken met RB Leipzig en presenteert Spaanse back met CL-ervaring

FC Utrecht doet zaken met RB Leipzig en presenteert Spaanse back met CL-ervaring

01-09-2023 23:45 Laatste update: 02-09-2023 00:13
27

FC Utrecht heeft op Deadline Day de komst van de Spaanse jeugdinternational Hugo Novoa aangekondigd. De rechtervleugelverdediger wordt dit seizoen op huurbasis overgenomen van RB Leipzig

Utrecht maakt de transfer vrijdagavond laat wereldkundig. Novoa lijkt een directe vervanger van Sean Klaiber. Hij vertrok eerder op de dag naar Denemarken, waar hij een contract heeft getekend bij Brøndby IF. "Hugo is een aanvallende rechtsback, die ook als buitenspeler uit de voeten kan", aldus Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht.

Novoa maakte ook al minuten voor Leipzig in de Bundesliga. Op 23 oktober 2021 maakte hij zijn competitiedebuut. In totaal speelde hij 23 wedstrijden voor de Duitse topclub. Daarin was hij goed voor twee doelpunten. Hij kwam ook in actie in zowel de Champions Leaugue als Europa League. Afgelopen seizoen speelde hij al op huurbasis voor FC Basel. 

"Hugo is snel, heeft een groot loopvermogen en komt als back graag mee op langs de zijlijn. Hij heeft het vermogen een directe tegenstander te passeren en heeft een goede traptechniek en voorzet. We zijn blij dat we Hugo, vlak voor het sluiten van de markt, aan onze selectie konden toevoegen", besluit de enthousiaste Zuidam. 

DEADLINE DAY: Kijk nu de #DoneDeal-liveshow van vanmiddag terug: