'Huurtransfer lijkt van de baan: PSV toch niet in zee met Burnley-verdediger'

'Huurtransfer lijkt van de baan: PSV toch niet in zee met Burnley-verdediger'

02-09-2023 01:28 Laatste update: 01:33
81

De huurtransfer van CJ Egan-Riley naar PSV lijkt van de baan. De Eindhovenaren leken de centrumverdediger voor één seizoen te gaan huren van Burnley, maar volgens de laatste berichtgeving van zowel Voetbal International als het Eindhovens Dagblad gaat de deal toch niet door. 

Eerder op Deadline Day maakte het ED nog bekend dat PSV Egan-Riley een jaar wilde huren van Premier League-promovendus Burnley. De Eindhovenaren, die de Engelsman in een eerder stadium ook al naar Nederland wilden halen, lijken nu tóch niet met hem in zee te gaan. 'De papierwinkel functioneerde kennelijk niet optimaal', aldus VI-verslaggever Marco Timmer ietwat gekscherend. 

Waar Egan-Riley waarschijnlijk niet komt, kwam Armel Bella-Kotchap wel. Zodoende haalde PSV op de valreep alsnog de gewenste defensieve versterking binnen. De 21-jarige Duitser wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Southampton. 

De ploeg van trainer Peter Bosz mikte eerder de hele zomer op verdedigers als Zeno Debast (Anderlecht), César Montes (Espanyol), Jarrad Branthwaite (Everton) en Davinson Sánchez (Tottenham Hotspur). Uiteindelijk is het dus Bella-Kotchap geworden.