PSV presenteert Bella-Kotchap na 'hectische' slotdag: 'Bosz heeft me overtuigd'

PSV presenteert Bella-Kotchap na 'hectische' slotdag: 'Bosz heeft me overtuigd'

02-09-2023 17:24 Laatste update: 04-09-2023 10:30
136

Nieuwbakken PSV-aanwinst Armel Bella-Kotchap heeft een boekje opengedaan over zijn last minute overstap naar PSV. De Eindhovenaren huurden de Duitse centrumverdediger van Southampton. 

PSV maakte de huurtransfer van Bella-Kotchap vrijdagavond om 23.00 uur pas bekend. "Het was ontzettend hectisch", aldus Bella-Kotchap op het clubkanaal van PSV. "Er moest nog een hoop gebeuren, maar uiteindelijk ben ik blij dat het allemaal goed is gekomen. Mijn zaakwaarnemer belde me 's avonds laat en zei: het is geregeld. Ik was heel blij."

De 21-jarige verdediger had verwacht dat het een drukke dag zou gaan worden. "Dat wist ik, want het was Deadline Day. Dan weet je nooit wat er kan gebeuren. Maar je moet voorbereid zijn en ik was klaar om te vertrekken. Ik krijg hier de kans om op het allerhoogste podium te spelen. Ik denk dat de speelstijl me goed past en ik had een goed gesprek met de trainer (Peter Bosz, red.) Hij heeft me overtuigd."

Voor Bella-Kotchap staat nu ook een Champions League-debuut voor de deur, iets waar hij reikhalzend naar uitkijkt. "Dat was een droom van me en die gaat nu uitkomen. Ik wil beginnen met het leren kennen van mijn ploeggenoten. Vanuit daar hoop ik een fantastisch seizoen te hebben. Ik wil zo ver mogelijk komen en in de competitie voor de titel spelen."

Type speler
Tot slot ging Bella-Kotchap nog even in op wat voor type speler hij is. "Ik denk dat ik een fysieke speler ben. Ik hou ervan om duels uit te vechten, probeert lichtvoetig te spelen en veel ballen te veroveren. Ik ben ook erg snel. Ik probeer het team te helpen door mijn kwaliteiten in te zetten waar ik kan." Of PSV zaterdagavond tegen RKC Waalwijk kan beschikken over de kersverse aanwinst is nog niet duidelijk.