Sangaré laat groot gat achter bij PSV: 'Dat kan ze nog wel eens gaan opbreken'

Sangaré laat groot gat achter bij PSV: 'Dat kan ze nog wel eens gaan opbreken'

02-09-2023 19:34
78

Mario Been denkt dat PSV Ibrahim Sangaré nog zal missen. De Ivoriaan vertrok op het laatste moment naar Nottingham Forest en daarom blijf er op fysiek gebied een gat over bij de Eindhovenaren. 

Been stelt tijdens de uitzending van De Eretribune dat PSV een oplossing moet zien te vinden na het vertrek van de middenvelder. "Het team gaat hem missen. Niet eens zozeer in het Nederlandse voetbal, PSV zal daar niet vaak in de problemen komen, maar wel Europees. Zijn fysiek naast een middenvelder als bijvoorbeeld  Veerman... dat kan je nog wel eens gaan opbreken."

In de studio wordt geopperd dat Schouten wellicht het nodige fysiek kan brengen. "Jerdy Schouten is niet écht een fysieke speler zoals Sangaré, meer een stylist en een goede voetballer. Met Sangaré heb ik het echt over duelkracht, dat zullen ze missen."

De analist en trainer is in ieder geval fan van de oud-speler van PSV. "Makelélé, Desailly... dat soort spelers worden vaak ondergewaardeerd, maar die ga je missen als ze er niet zijn. Voetballend zullen ze het verschil niet maken, maar in het fysieke is het nodig. Europees kom je ploegen tegen met veel fysiek", besluit Been.