Go Ahead boekt tweede zege van het seizoen op tienkoppig Heerenveen

02-09-2023 20:32 Laatste update: 20:42
29

Go Ahead Eagles heeft zaterdagavond in eigen huis de tweede overwinning van het seizoen geboekt. SC Heerenveen maakte geen sterke indruk in de eerste helft en kwam daarna met een man minder te staan. Het werd 3-2 in Deventer.

Go Ahead schoot uit de startblokken en zag aanvoerder Bas Kuipers na ruim twintig minuten binnenschuiven. De thuisploeg was veel sterker in het eerste bedrijf en zag Philippe Rommens de score verdubbelen. Chelsea-huurling Charlie Webster zorgde op slag van rust voor de aansluitingstreffer van de Friezen.

In de tweede helft leek Heerenveen goed te beginnen, maar mocht na een klein uur een speler vertrekken: Webster beging een gevaarlijke overtreding bij de zijlijn en mocht met direct rood kan douchen. Met de 3-1 van Sylla Sow leek de wedstrijd geppeeld, maar op het einde werd het nog spannend: Osame Sahraoui tekende voor de 3-2.

Een zesde treffer viel echter niet meer in Deventer, waardoor Go Ahead de volgende overwinning bijschrijft: de ploeg is op plek vijf te vinden in de Eredivisie, Heerenveen heeft evenveel punten en deelt die plek.