PSV heeft geen kind aan RKC in Waalwijk en pakt koppositie in Eredivisie

PSV heeft geen kind aan RKC in Waalwijk en pakt koppositie in Eredivisie

02-09-2023 21:54 Laatste update: 22:18
175

PSV heeft zaterdagavond overtuigend met RKC afgerekend. De Eindhovenaren waren effectief in Waalwijk en zetten uiteindelijk een 0-4 score op het bord. 

Trainer Peter Bosz besloot na de succesvolle Europese week om Guus Til in de basis te zetten. Olivier Boscagli en Jordan Teze ontbraken bij de aftrap. PSV had het in de eerste helft zwaar met RKC, dat zich verdedigend goed opstelde. De bezoekers deelden enkele speldenprikjes uit, maar leken lang op een 0-0 af te stevenen richting het rustsignaal. RKC werd gevaarlijk via Zakaria Bakkali. Joey Veerman wist op slag van rust de score te openen. De middenvelder stond vrij en schoof beheerst binnen.

Na rust ging PSV beter spelen en ging RKC ook steeds meer fouten maken. Noa Lang wist direct na rust te profiteren van flink geklungel in de Waalwijkse verdediging, waardoor de 0-2 op het bord kwam. Na ruim een uur spelen gooide Luuk de Jong het duel op slot na een goed uitgespeelde aanval. RKC klopte na de 0-3 meermaals op de deur, maar Walter Benítez stond twee keer goed opgesteld.

Bosz besloot te wisselen en bracht Ricardo Pepi, Yorbe Vertessen en Malik Tillman binnen de lijnen. De Jong, Ismael Saibari en Johan Bakayoko ruimden het veld. Pepi leek voor de 0-4 te zorgen, maar stond buitenspel. Tillman had veertien minuten nodig om wél te scoren: de wisselspeler kwam goed op en rondde sterk af. 

PSV is nog altijd foutloos in de Eredivisie en is met negen punten uit drie duels de nieuwe koploper van de Eredivisie. AZ en FC Twente kunnen daar zondag op basis van doelsaldo nog overheen. RKC is nog altijd zonder punten en staat laatste met een doelsaldo van -11.