Slot over afwezige Dilrosun, Idrissi en Ivanusec: 'Ik had geen trainingen nodig'

Slot over afwezige Dilrosun, Idrissi en Ivanusec: 'Ik had geen trainingen nodig'

03-09-2023 12:10
14

Arne Slot hoefde niet lang na te denken over het wel of niet opstellen van Luka Ivanusec. Hij maakt tegen FC Utrecht zijn debuut voor de Rotterdammers. Javairô Dilrosun is er niet bij. Hij was afgelopen vrijdag dicht bij een uiteindelijk afgeketste transfer, waardoor zijn focus niet bij de wedstrijd lag. 

Ivanusec heeft Slot sinds zijn komst naar Feyenoord weten te overtuigen op de trainingen. "Ja, maar daar heb je natuurlijk niet alleen de trainingen voor nodig. Je hebt hem ook al zien spelen bij zijn vorige club (Dinamo Zagred, red.). Het is een international van Kroatië, die zijn ook een fanatiek stadion als dit (De Galgenwaard, red.) wel gewend en met zijn ervaring verwacht je dat hij dan voldoende heeft om hier vandaag goed te kunnen spelen", aldus Slot voor de camera van ESPN. 

Ondrej Lingr, eveneens een zomeraanwinst voor Feyenoord, zit op de bank. "Hij heeft deze week wel getraind, maar als we in grote afstanden trainden dan trainde hij niet mee, omdat hij met een hamstringblessure zat. Maar hij wordt als fit genoeg ingeschat om een kleine periode mee te doen", vervolgt de Feyenoord-trainer. 

Dilrosun is er tegen Utrecht niet bij. Dat heeft te maken met een transfer die uiteindelijk nét niet dooring. "Vrijdag kwam hij bij me en toen had hij de indruk dat hij dicht bij een transfer was. Toen vroeg hij of hij niet hoefde te trainen. Daar heb ik mee ingestemd, omdat wij de verwachting hadden dat hij een nieuwe club zou vinden. Dat is vrijdag niet gebeurd, maar de markten zijn nog open elders. Toen heb ik gezegd: als je vrijdag niet meetraint, ben je niet met je gedachte hier en de groep is er al wel helemaal bij. Dan is het niet logisch dat je zaterdag terugkomt."

Idrissi
Oussama Idrissi werd de afgelopen weken een aantal keer gelinkt aan een terugkeer naar Feyenoord. De linksbuiten speelde vorig seizoen al in Rotterdam en na zijn contractontbinding bij Sevilla is hij transfervrij. Slot verwacht niet dat de aanvaller op korte termijn terugkeert naar De Kuip. "Ik vind Oussama een goede speler, maar of dat op dit moment logisch is, dat kun je je afvragen. Als we nog blessures krijgen zou het misschien aan de orde kunnen komen. We hebben met Ivanusec, met Leo Sauer, met Paixão, met Alireza Jahanbakhsh en met Stengs (Calvin, red.) voldoende mogelijkheden."