Perez niet onder indruk van Steijn bij Ajax: 'Vind ik eigenlijk niet heel netjes'

Perez niet onder indruk van Steijn bij Ajax: 'Vind ik eigenlijk niet heel netjes'

03-09-2023 23:25
132

Kenneth Perez vindt het niet netjes dat Maurice Steijn openlijk afstand lijkt te nemen van de spelers die zijn binnengehaald bij Ajax. De analist vindt dat de trainer van Ajax dan andere eisen had moeten stellen.

Steijn heeft in de afgelopen dagen meerdere keren aangegeven dat hij namen van spelers heeft genoemd bij directeur Sven Mislintat. Die kwamen echter niet naar Amsterdam toe. Daar haakt Perez bij Dit Was Het Weekend op in. "Steijn zegt: dit was afgesproken in de voorbereiding, dat Sven Mislintat bepaalt welke spelers er komen en Steijn zich richt op de spelers die hij krijgt. Als je die afspraak maakt, vind ik het eigenlijk niet heel netjes dat hij nu een beetje afstand neemt van de aankopen die zijn gedaan"

"Ik heb er eigenlijk niets mee te maken, dus je kunt mij er niet op afrekenen", imiteert Perez Steijn. "Dan had hij in de voorbereiding moeten zeggen: Sven Mislintat, ik doe dit alleen maar als ik minimaal drie spelers mag kiezen, of dat we allebei beslissen. Anders doe ik het niet. Als Steijn dat had gezegd en dit had gekregen: oké, dan kun je het zeggen. Maar nu niet."

"Peter Bosz had dit waarschijnlijk niet gedaan", denkt Perez. "Maar Peter Bosz zegt ook in elk interview: dan moet je bij de technisch directeur zijn, ik heb er niks mee te maken. Misschien is het zo dat hij de spelers ook maar gewoon krijgt, maar het zijn wel een ander soort spelers. Die kennen we, dus vinden we het goede aankopen. De nieuwe spelers van Ajax kennen we niet. De eerste indruk vandaag, bijvoorbeeld van de linksback (Gaston Avila, red.): wat? Waar heb je die in godsnaam voor gehaald? Maar Avila heeft nog maar één wedstrijd gespeeld, dus het is niet eerlijk om iets te zeggen."