Harde kern keert zich tegen FC Utrecht: 'Het is niet leuk om mee te maken'

Harde kern keert zich tegen FC Utrecht: 'Het is niet leuk om mee te maken'

04-09-2023 07:52
90

De harde kern van FC Utrecht is klaar met Jordy Zuidam. Na de desastreuze seizoenstart en het daaropvolgende ontslag van Michael Silberbauer, wordt er vanuit de achterban met de beschuldigende vinger naar de technisch directeur gewezen.

Na het kansloos verloren thuisduel met Feyenoord is het duidelijk dat de harde kern Zuidam liever vandaag dan morgen ziet vertrekken. De technisch directeur wordt verweten dat hij de ene na de andere (geroutineerde) speler naar Stadion Galgenwaard haalt, zonder duidelijk idee. 'Nu Zuidam nog', was te lezen op de Bunnikside, verwijzend naar het recente vertrek van Silberbauer.

In de tussentijd is Zuidam er wel uit met een nieuwe trainer. Ron Jans wordt vermoedelijk maandag of dinsdag gepresenteerd. 'Grote vraag', aldus het Algemeen Dagblad, 'heeft Jordy Zuidam dan nog de onaantastbare status die hij sinds zijn aanstelling in 2017 geniet bij clubbaas Frans van Seumeren?'

Symbolisch voor de verziekte sfeer in Utrecht, was het fluitconcert dat Jens Toornstra ten deel viel na zijn wissel. "Ik verwacht van mezelf ook meer, hoor, begrijp me niet verkeerd", reageert Toornstra. "En ja, als supporter zou ik zelf ook boos zijn om de slechte resultaten. Alleen: of een speler uitfluiten dan de oplossing is? Het is niet leuk om mee te maken. En goed voor je vertrouwen is het evenmin."