Grote conclusie Slot: 'Dit is het beste Feyenoord sinds ik bij deze club werk'

Grote conclusie Slot: 'Dit is het beste Feyenoord sinds ik bij deze club werk'

04-09-2023 08:20 Laatste update: 08:36
78

Arne Slot voelt zich gezegend: nog nooit had hij zo'n goede ploeg onder als nu bij Feyenoord. De trainer van de kampioen was na de overtuigende zege op FC Utrecht (1-5) uitermate positief.

"Dit Feyenoord is qua voetballend vermogen het beste Feyenoord dat ik heb gezien sinds ik bij deze club werk", laat Slot optekenen in het Algemeen Dagblad. Hij schat de huidige selectie dus hoger in dan de ploeg die bijna de Conference League won en vorig jaar de eerste landstitel sinds 2017 veroverde.

"Ons voetballend vermogen is groot. Dat vond ik al tegen Sparta als je naar de opbouw keek. Maar nu maken we ook in de eindfase het verschil", vervolgt Slot, die een belangrijke rol ziet weggelegd voor nieuwkomer Luka Ivanusec. "Hij brengt iets extra's. Hij verliest zelden de bal en maakt de juiste keuzes."

Om zijn punt kracht bij te zetten, vergeleek Slot het optreden van Ivanusec met dat van Igor Paixão. "Die verloor de eerste drie ballen", aldus de Feyenoord-trainer over de Braziliaan. "Ivanusec is international van een topland, ouder en meer ervaren. De ondergrens ligt bij hem hoog."