'Schouten besproken bij Ajax, maar voor zelfde geld drie spelers aangetrokken'

'Schouten besproken bij Ajax, maar voor zelfde geld drie spelers aangetrokken'

04-09-2023 13:05
303

Sven Mislintat heeft het mes gezet in het salarishuis van Ajax. De directeur voetbalzaken vertelt in een uitgebreid interview met onder meer Voetbal International dat de salarissen meebewegen met het Europese podium waarop de Amsterdammers acteren.

Ajax kende wederom een drukke transferzomer. "We hebben geld verdiend en qua salarissen zijn we omlaag gegaan", zegt Mislintat tegen onder meer VI. "Er is ook een nieuwe salarisstructuur gecreëerd. Dat komt erop neer dat spelerssalarissen gereduceerd worden wanneer we geen Champions League spelen."

Die afspraak is al in alle nieuwe contracten meegenomen. "De komende jaren is het de bedoeling om dat in alle verbintenissen op te nemen. Dat is namelijk een structuur waardoor je voorbereid bent op alle scenario's, financieel duurzaam beleid is belangrijk. Daarbij is het ook van belang dat je spelers laat begrijpen dat ze moeten presteren om Champions League te halen. Dat ze het vervolgens ook merken wanneer dat wel of niet lukt, precies zoals wij als club dat ook voelen."

Jerdy Schouten
Mislintat weerlegt ook de kritiek dat hij teveel buitenlandse spelers naar Ajax heeft gehaald. "Natuurlijk hebben we ook naar de Nederlandse markt gekeken, maar spelers moeten vervolgens ook betaalbaar zijn, qua transfersom en salaris. Over Jerdy Schouten is intern ook gesproken, maar toen hij beschikbaar kwam hadden wij het budget niet én was Edson Álvarez er nog. Uiteindelijk hebben wij ervoor gekozen om op die positie met hetzelfde geld drie spelers aan te trekken: Branco van den Boomen, Benjamin Tahirovic en Sivert Mannsverk."