Reiziger teleurgesteld in Gravenberch: 'Geen goede keuze, heb hem dat verteld'

Reiziger teleurgesteld in Gravenberch: 'Geen goede keuze, heb hem dat verteld'

04-09-2023 15:31
218

Michael Reiziger, bondscoach van Jong Oranje, is het niet eens met de beslissing van Ryan Gravenberch om zich af te melden voor de komende interlandperiode. De 21-jarige middenvelder verruilde op Deadline Day Bayern München voor Liverpool en wil zich focussen op zijn nieuwe club.

Gravenberch was een van de meest ervaren spelers bij Jong Oranje, waardoor het besluit van de middenvelder een flinke tegenvaller is voor Reiziger. "Ik vind het geen goede keuze, dat heb ik hem ook meegegeven. Als je naar het Nederlands elftal gaat dan doe je dat met je hart. Je wil graag voor het Nederlands elftal spelen of niet", zegt de bondscoach tegen ESPN.

Wedden

Meer odds

De poging om Gravenberch te overtuigen om wel te komen, liep op niets uit. "Tuurlijk heb ik dat geprobeerd. Hij is een speler met veel kwaliteit. Maar hij is ook nog jong en jonge jongens maken soms minder goede keuzes. Ik hoop dat hij hier in de toekomst van gaat leren."

Reiziger heeft Fedde de Jong opgeroepen als vervanger. In de komende interlandperiode speelt Jong Oranje twee EK-kwalificatiewedstrijden. Op 8 september neemt de ploeg van Reiziger het op tegen Jong Moldavië. Vier dagen later treft Jong Oranje in Macedonië zijn leeftijdsgenoten.

Alles over deze bizarre transferzomer op een rijtje! Check #DoneDeal de podcast: