Koeman flirt met De Jong: 'Heb hem naar Barça gehaald, hij weet wat hij moet doen'

Koeman flirt met De Jong: 'Heb hem naar Barça gehaald, hij weet wat hij moet doen'

04-09-2023 17:04
49

Ronald Koeman heeft niet geprobeerd om Luuk de Jong op andere gedachten te brengen. De spits van PSV heeft bedankt voor Oranje, maar de deur staat nog wagenwijd voor hem open. De bondscoach flirtte maandag op een persconferentie met De Jong.

"Luuk en ik hebben goed gesproken toen hij mij belde om definitief af te zeggen. Daar had hij zijn redenen voor, die heb ik geaccepteerd", vertelt Koeman. "Als hij terug wil komen, weet hij mij te vinden. Dat is aan hem, want de speler stopt. Als dat anders wordt, dan is ons contact dusdanig goed dat hij mij wel zal bellen. Voor mij staat de deur altijd open, maar de bal ligt bij hem."

Koeman erkent dat hij De Jong er graag bij heeft bij het Nederlands elftal. "In mijn vorige periode zat Luuk altijd bij de selectie. Daar zit het antwoord wel in. Ik heb Luuk naar Barcelona gehaald, dus als hij wat terug wil doen, weet hij wat hij moet doen", grapt de keuzeheer.

De spelers van het Nederlands elftal meldden zich maandag in Zeist. Donderdag wordt het EK-kwalificatieduel met Griekenland gespeeld in Eindhoven, drie dagen later staat de uitwedstrijd tegen Ierland op het programma.