Officieel: Sergio Ramos keert terug bij Sevilla en treft PSV in Champions League

Officieel: Sergio Ramos keert terug bij Sevilla en treft PSV in Champions League

4 september - 17:34 Laatste update: 17:43
104

De kogel is door de kerk: Sergio Ramos keert na achttien jaar terug bij Sevilla. De 37-jarige verdediger tekent een contract voor één seizoen in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, zo maakt de La Liga-club bekend.

Ramos doorliep de jeugdopleiding van Sevilla en debuteerde in februari 2004 in het eerste elftal. Zo'n anderhalf jaar later vertrok hij naar Real Madrid, waar hij uitgroeide tot één van de beste verdedigers ter wereld. Op zijn palmares prijken onder meer vijf Spaanse landstitels en vier keer de Champions League. Ook speelde hij 180 interlands voor Spanje.

Ramos vertrok deze zomer transfervrij bij Paris Saint-Germain, dat hem in 2021 had overgenomen van Real Madrid. De ervaren mandekker had onder meer een lucratief voorstel uit Saudi-Arabië op zak, maar hij kiest voor zijn jeugdliefde. "Dit is voor mijn vader, mijn grootvader en Antonio Puerta", liet hij maandagochtend weten. Ramos speelde tijdens zijn eerste periode in Sevilla samen met Puerta, die in 2007 overleed aan een hartstilstand.

De terugkeer van Ramos heeft ook gevolgen voor PSV. De Eindhovenaren nemen het in de groepsfase van de Champions League op tegen Sevilla. De eerste ontmoeting is op 3 september in het Philips Stadion, de terugwedstrijd in Zuid-Spanje is op 29 november.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s