Eiting baalt van uitspraken Jonk: 'Pijnlijk, dat is niet wat er is gebeurd'

Eiting baalt van uitspraken Jonk: 'Pijnlijk, dat is niet wat er is gebeurd'

5 september - 14:11 Laatste update: 14:15
189

In gesprek met ESPN gaat Carel Eiting in op de transfersoap die voorafging aan zijn overstap van FC Volendam naar FC Twente. Over het feit dat de middenvelder zich ziek meldde bij de Volendammers ontstond ophef, waar hij naar eigen zeggen naar eer en geweten heeft gehandeld.

Voor de camera’s van ESPN geeft Eiting antwoord op de vraag waarom hij zich ziek meldde bij Volendam. "Hoe we dat in mijn optiek, nou ja, schriftelijk hadden afgesproken, was dat we samen een oplossing zouden vinden voor een transfer naar FC Twente. Het gevoel was dat ze daar totaal niet aan meewerkten. Je wordt niet meer aangekeken door mensen op de club. Dat wordt dan steeds vervelender en onprettiger."

"Vervolgens wil je een prestatie leveren en moet je je team kunnen helpen, waarbij je ten eerste honderd procent erbij wil zijn en ten tweede niet geblesseerd wil raken", gaat Eiting verder. "Het was voor mij een moeilijke beslissing, maar wel belangrijk voor mezelf om het zo te doen. Het was op de club heel vervelend, maar het heeft ook impact op je hele omgeving. Ik belde de clubarts op en gaf meerdere keren aan dat ik mezelf niet in staat voelde om zo door te blijven gaan, daarom ben ik naar de huisarts gegaan, een iets objectiever iemand."

Op de vraag of het dan iets mentaals was, en of ziek al dan niet het goede woord is, antwoordt Eiting stellig: "Ziek is hoe je het formeel noemt, dat heb ik ook bij de commissie gezegd. Het is niet dat ik niet mijn bed uitkwam, dat was niet aan de orde. Ik heb wel amper geslapen, maar dat kwam meer door stress en spanning. Ik had mezelf 24 uur voor de wedstrijd afgemeld en eerder al tegen de trainer gezegd dat het niet goed ging. Wat daar vervolgens van wordt gemaakt is super pijnlijk."

Met dat laatste verwijst Eiting naar de uitspraken van Wim Jonk bij Goedemorgen Eredivisie. De technisch manager van de Volendammers gaf aan dat Eiting de ene dag lachend op de training stond en zich de volgende dag ziek meldde. Iets waar de middenvelder zich niet in herkent: "Dat is niet wat er is gebeurd."