Go Ahead Eagles verlengt contract van smaakmaker: 'Dat wil ik graag terugbetalen'

Go Ahead Eagles verlengt contract van smaakmaker: 'Dat wil ik graag terugbetalen'

06-09-2023 18:31
16

Go Ahead Eagles heeft het contract van Bobby Adekanye met een jaar verlengd tot 2025 met een optie voor nog een jaar. Dat maakte de club uit Deventer bekend via de officiële kanalen. 

"Ik ben Go Ahead Eagles dankbaar voor het vertrouwen dat de club me vanaf dag één heeft gegeven en voor elke stap die ik heb kunnen maken", aldus Adekanye op de clubsite. "Dat vertrouwen wil ik graag terugbetalen. Ik voel me niet alleen thuis bij de club, maar ook als ik door Deventer loop. Na een mooi seizoen in de Eredivisie zijn veel spelers gebleven. Ik zie heel veel potentie om met dit team verder te groeien en wil graag onderdeel uitmaken van de ambities van de club. Als voornaamste doel staat allereerst voorop om de club dit seizoen opnieuw in de Eredivisie te houden, want daar hoort Go Ahead Eagles thuis. Met goals, assists en acties wil ik het team elke wedstrijd helpen en de supporters laten genieten."

Technisch directeur Paul Bosveld is blij dat Adekanye langer is verbonden aan Go Ahead Eagles. "Met Bobby waren we al een tijdje in gesprek over het verlengen van zijn contract. Na de contractverlenging van Willum Willumsson hebben we opnieuw een bepalende speler langer aan ons kunnen binden. Bobby heeft afgelopen seizoen – ondanks dat hij enige tijd nodig heeft gehad om vooral conditioneel een wedstrijd uit te kunnen spelen – zijn aandeel gehad in de handhaving van Go Ahead Eagles in de Eredivisie. Met zijn creativiteit en scorend vermogen is hij een waardevolle speler voor ons."

Adekanye was vorig seizoen goed voor zes doelpunten en vier assists in de Eredivisie. Dit seizoen is hij minder goed begonnen. In het tweede duel met FC Volendam ontving de aanvaller namelijk een rode kaart, waardoor hij de wedstrijd tegen sc Heerenveen (3-2 winst) moest missen.