Vermoedelijke opstelling Oranje: Wieffer partner De Jong, voorin plek voor PSV'er

Vermoedelijke opstelling Oranje: Wieffer partner De Jong, voorin plek voor PSV'er

07-09-2023 06:50 Laatste update: 14:21
311

Een ding is zeker: Mark Flekken staat donderdagavond onder de lat bij Oranje, dat het om 20.45 uur opneemt tegen Griekenland. Over hoe het middenveld eruit komt te zien, bestaat nog veel onduidelijkheid. In de vermoedelijke opstelling van het ANP is er naast Frenkie de Jong in ieder geval een basisplaats voor Mats Wieffer. 

Flekken kreeg woensdag te horen dat hij tegen Griekenland de voorkeur krijgt boven Andries Noppert en Bart Verbruggen. De doelman van Brentford kan zich zodoende opmaken voor zijn vijfde interland. Voor hem, in de defensie, staan waarschijnlijk Denzel Dumfries, Mathijs de Ligt, Virgil van Dijk en Nathan Aké. Het lijkt erop dat nieuwkomer Micky van de Ven dus nog even moet wachten op zijn (basis)debuut. 

Wedden

Meer odds

Op het middenveld lijkt de puzzel voor Koeman wat lastiger. In de vermoedelijke opstelling is naast onbetwiste basisspeler De Jong plaats voor Feyenoorder Wieffer, die in maart onder Koeman debuteerde voor Oranje. De meest vooruitgeschoven middenvelder lijkt Xavi Simons. In de voorhoede kan Koeman met de blessure van onder anderen Memphis Depay over niet al te veel smaken beschikken. Persbureau ANP verwacht dat Donyell Malen, Cody Gakpo en de bij PSV in sterke vorm stekende Noa Lang het aanvalstrio gaan vormen tegen de Grieken. 

Het voor Oranje zeer belangrijke duel met Griekenland begint donderdagavond om 20.45 uur, en wordt gespeeld in het Philips Stadion. Het Nederlands elftal heeft op dit moment drie punter minder dan de EK-winnaar van 2004, maar speelde ook een wedstrijd minder.  

Vermoedelijke opstelling Oranje: Flekken; Dumfries, De Ligt, Van Dijk en Aké; Wieffer, Simons en De Jong; Malen, Gakpo, Lang.