Ajax en Brobbey doen aangifte na racistische bejegeningen

Ajax en Brobbey doen aangifte na racistische bejegeningen

17 september - 19:22 Laatste update: 19:36
143

Ajax en Brian Brobbey gaan stappen ondernemen na de racistische bejegeningen aan het adres van de spits, zo meldt RTV Oost. Brobbey kreeg na afloop van het duel tussen FC Twente en Ajax racistische teksten te verduren van een supporter.

"Of het daadwerkelijk een fan van FC Twente was, is niet bekend. Maar de persoon is in ieder geval bekend. Er waren meerdere getuigen. FC Twente heeft in ieder geval haar excuses gemaakt aan Ajax", wist van Wissing eerder al te melden. De dader heeft van de club direct een stadionverbod opgelegd gekregen.

Het is niet de eerste keer dat Brobbey in Enschede racistisch bejegend wordt. Ook vorig jaar gebeurde het toen de spits naar de bus liep, waarna Steven Berghuis van zich afbeet. Berghuis liet zich na de wedstrijd van zondag al ontvallen dat er ‘veel harder moet worden opgetreden’ in Nederland, en dat voetballers meer in bescherming genomen moeten worden.

Tijmen van Wissing, journalist van RTV Oost, stond na afloop van het duel vlakbij de spelersbus: "Er was direct veel consternatie. Brobbey was zeer ontdaan. Hij werd meteen de bus in begeleid om incidenten als vorig jaar te voorkomen. Stewards grepen direct in en konden de vermoedelijke dader identificeren", aldus Van Wissing. "Er was een hele bedrukte stemming. Ajax droop toch al af na een mislukte middag en bij Twente stond het schaamrood op de kaken. Ze konden niet meer genieten van de overwinning."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s