FC Groningen spoelt kater van zich af, Jong AZ maakt gehakt van Jong Ajax

18-09-2023 21:59 Laatste update: 22:02
181

FC Groningen heeft de zure naasmaak van de thuisnederlaag tegen ADO Den Haag van afgelopen vrijdag enigszins weggespoeld door Jong PSV met 4-0 te verslaan. ADO kwam op zijn beurt niet verder dan een gelijkspel bij FC Eindhoven, terwijl Jong AZ gehakt maakte van Jong Ajax.

FC Groningen - Jong PSV
Groningen liep vrijdag tegen een flinke tik aan, toen ADO met 0-1 vertrok uit De Euroborg. Zodoende lag er wat druk op het treffen met Jong PSV, maar al snel bleek dat de talenten uit Eindhoven verslagen zouden gaan worden. Al na elft minuten spelen tekende Isak Määttä voor de openingstreffer. Kevin van Veen verdubbelde in de 22e minuut de score. Voor de spits was het pas zijn eerste treffer in Groningen. Nog voor rust werd de eindstand op het scorebord gezet via Paulos Abraham en Radinio Balker.

Jong AZ - Jong AZ
Jong Ajax heeft de dramatische seizoenstart in de Keuken Kampioen Divisie maandagavond een passend vervolg gegeven. Op bezoek bij Jong AZ ging het hard onderuit. Gabriel Misehouy zorgde nog wel voor de openingstreffer, maar Denso Kasius en Ernsest Poku zetten AZ alweer snel op 2-1. Na treffers van Damienus Reverson, Ricuenio Kewal en Kees Smit eindigde het uiteindelijk in 5-2.

FC Eindhoven - ADO Den Haag
ADO is er maandagavond niet in geslaagd om de overwinning van afgelopen vrijdag bij Groningen een passend vervolg te geven. Tegen FC Eindhoven keek de ploeg van trainer Darije Kalezic al na 23 minuten tegen een achterstand aan. Henk Veerman repareerde die schade nog voor rust, maar meer zat er niet in voor ADO.