'Dat betekent het einde van Mislintat bij een beursgenoteerd bedrijf'

'Dat betekent het einde van Mislintat bij een beursgenoteerd bedrijf'

20-09-2023 11:17 Laatste update: 12:32
75

Johan Derksen denkt dat Ajax niet langer door kan gaan met Sven Mislintat. Dat vertelde hij dinsdagavond aan tafel bij Vandaag Inside. De directeur voetbalzaken staat momenteel onder druk na een onderzoek van de NOS.

Ajax is nu ook een onderzoekt gestart naar Mislintat, zo liet de club woensdagochtend weten via de officiële kanalen. De technisch directeur haalde op de slotdag van de transfermarkt Borna Sosa naar Amsterdam via een Duits zaakwaarnemerskantoor, dat aandelen bezit in het Matchmetrics van Mislintat.

"Wat ik nu gelezen heb, betekent dat het einde van hem bij een beursgenoteerd bedrijf", aldus Derksen. "Ajax is verplicht om een onderzoek in te stellen. Als hij een speler koopt met een zaakwaarnemer van de tegenpartij en ze hebben beiden aandelen in zijn bedrijf."

"Dat is louche, dat kan niet", vervolgt Derksen. "Hij heeft zich niet verdiept in de reglementen van een beursgenoteerd bedrijf. Bij een voetbalclub kraait er geen haan naar. Maar het blijft louche, je moet dat niet willen."