'United-spelers betichten Ten Hag van het hebben van favorieten'

'United-spelers betichten Ten Hag van het hebben van favorieten'

23-09-2023 07:43
70

Erik ten Hag bevindt zich in onrustig vaarwater met Manchester United. Na vier nederlagen in de laatste vijf duels neemt ook het gemor vanuit de spelersgroep toe, meldt The Manchester Evening News. 

The Mancunians verloren in ruim een maand tijd van Tottenham Hotspur (2-0), Arsenal (3-1), Brighton (1-3) en Bayern München (4-3). Tussendoor werd alleen Nottingham Forest (3-2) verslagen. De druk neemt daardoor toe op Old Trafford. En volgens de regionale krant rommelt het ook in de kleedkamer.

'Een aantal Manchester United- spelers begint de kritiek van Erik ten Hag beu te worden, terwijl ze moeite hebben om hun mindere vorm te stoppen', schrijft MEN. Zo wees de ex-coach van Ajax na het laatste duel met Bayern op het feit dat de goals veel te makkelijk werden weggegeven. 'Bronnen in de kleedkamer zeggen ook dat spelers geloven dat Ten Hag 'favorieten' heeft in de selectie die hij niet publiekelijk wil bekritiseren, terwijl anderen stelselmatig worden aangepakt.'

Ondertussen leven er ook zorgen over de tactische aanpak van Ten Hag. De spelers menen dat ze in een lastige positie zijn gebracht door de tactische instructies van de Nederlander uit te voeren. Hierbij wordt gewezen op het gemis van Antony, de enige linksbenige rechtsbuiten in de selectie. Bovendien is Jadon Sancho nog afwezig.

Ten Hag pareerde in aanloop naar het Premier League-duel met Burnley nog vragen over een mogelijk 'lek' in de kleedkamer van Manchester United.