Grootse Kane en De Ligt helpen Bayern aan zevenklapper, ook Dortmund wint

Grootse Kane en De Ligt helpen Bayern aan zevenklapper, ook Dortmund wint

23-09-2023 17:25 Laatste update: 17:27
37

Bayern München heeft een klinkende zege geboekt op VfL Bochum in de Bundesliga. Mede door een hattrick van een grootse Harry Kane en een goal van Matthijs de Ligt werd het 7-0. RB Leipzig blijft mede dankzij Xavi Simons in het spoor van Der Rekordmeister, terwijl Borussia Dortmund wist af te rekenen met VfL Wolfsburg.

Bayern München - VfL Bochum 7-0
Bij Bayern München mocht Matthijs de Ligt eindelijk weer eens aan de aftrap verschijnen. Dat gold bovendien ook voor Noussair Mazraoui. Tegen Bochum werd al snel duidelijk dat de ex-Ajacieden een makkelijke middag stond te wachten. Jean-Eric Maxim Choupo-Moting was al na vier minuten het eindstation van een vlotte aanval. Na twaalf minuten stond het ook 2-0: Harry Kane maakte alweer zijn vijfde in vijf Bundesliga-duels. 

Wedden

Meer odds

De ploeg van Thomas Tüchel had het uitstekend naar zijn zin en na een halfuur deelde De Ligt in de feestvreugde. De Oranje-international torende bij een hoekschop boven iedereen uit en kopte raak: 3-0. Na 38 minuten werd het via Leroy Sané 4-0, waardoor een monsterzege in de maak leek. In de tweede helft nam Bayern het voet echter ietsje van het gaspedaal. Wel maakte Kane al snel zijn tweede. De Engelse topaankoop tekende vanaf de penaltystip voor treffer nummer zes.

Mathys Tel deed daarna een duit in het zakje, voordat Kane zijn hattrick en de zevenklapper van Bayern voltooide. De spits gaf bovendien ook nog twee assists. De titelhouder neemt de koppositie over van VfB Stuttgart. Zondag kan Bayer Leverkusen wel weer op gelijke hoogte komen.

Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 1-0
Borussia Dortmund, met Donyell Malen en Sébastien Haller op de bank, kreeg midweeks een tik van Paris Saint-Germain (2-0) en had ook tegen Wolfsburg moeite om gevaarlijk te worden. In de tweede helft toonden Die Schwarzgelben beterschap. De bevrijdende treffer kwam twintig minuten voor tijd via Marco Reus, al leek invaller Malen er ook nog aan te zitten. De ex-PSV'er vertolkte ook een rol in aanloop naar de goal. Door de zege staat Dortmund vijfde, op twee punten van koploper Bayern.

Borussia Mönchengladbach - RB Leipzig 0-1
Voor Xavi Simons was wederom een hoofdrol weggelegd bij RB Leipzig. De Nederlandse spelmaker stond een kwartier voor tijd aan de basis van de enige treffer van de wedstrijd. Met een prachtige pass stuurde hij Timo Werner diep, waarna de Duitse spits de doelman omspeelde en vanuit een lastige hoek doel trof. Die Roten Bullen hebben nog altijd één puntje minder dan Bayern.

De overige uitslagen
FC Augsburg - FSV Mainz 2-1
Union Berlin - Hoffenheim 0-2